Kwiecień 2022 r. W Polsce czekolada ma swoje święto w kwietniu, a statystyczny Polak zjada ponad 5 kg wyrobów z kakao rocznie. Uczestnicy WTZ uznali to doskonałą okazję, aby zjeść lub wypić czekoladę tak, jak lubią, lub spróbować nowych słodkich przepisów. Zorganizowali stanowiska interaktywne, gdzie samodzielnie przygotowywali czekoladę na gorąco, równie pyszne były ciepłe gofry i tosty z bita śmietaną i słodką posypką i oczywiście z czekoladą! Poza tym nabywali rzetelnych wiadomości na temat czekolady. Dowiedzieli się, że jest nie tylko pyszna ale i zdrowa. Zmniejsza zmęczenie, poprawia nastrój, dodaje energii, łagodzi stres, przyspiesza metabolizm, wspomaga układ odpornościowy, pobudza pracę nerek, poprawia krążenie, opóźnia procesy starzenia, chroni przed nowotworami i wspomaga pracę mózgu. Brzmi dobrze, prawda? Warto pamiętać, że nie każda czekolada jest dla nas tak zdrowa. Im więcej kakao w czekoladzie tym lepsza dla naszego organizmu, a im więcej cukru i innych dodatków tym bardziej sprzyja otyłości i cukrzycy…